Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЧАЇВ. На Тернопільщині «Правий сектор» організовує бойовий виїзд на Почаївську Лавру

 

За повідомленнями, розміщеними на сторінках у соціальних мережах, котрі належать громадській організації «Правий Сектор Тернопільщина» на неділю 22 березня цією організацією оголошено «бойовий виїзд в Почаїв» всіх її силових підрозділів.

Свою відверту провокацію екстремісти Правого сектору виправдовують вигаданою ними самими брехнею про те, що ніби то з Лаври має бути вивезена закордон Почаївська чудотворна ікона Богородиці.Адже не існує жодних підтверджень цієї інформації, окрім анонімного «звернення жителів Почаєва», на яке безапеляційно посилаються екстремісти та бульварні ЗМІ. Більш того, у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області заперечили поширену інформацію про вивезення святинь.  «Працівники Кременецького райвідділу міліції перевірили дану інформацію і вона не підтвердилася. Правоохоронці з цього приводу поспілкувалися з намісником та духовенством Почаївської Свято-Успенської лаври. Вони заперечили, що з святині планують вивозити ікону. За їх словами, про дану інформацію вони дізналися вперше із Інтернету», — йдеться у повідомленні.

Ще раніше намісник Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир оприлюднив звернення, у якому рішуче відкинув всі наклепи про можливе вивезення Почаївських святинь за межи Лаври, а тим більше, закордон. Зокрема він наголосив: «Ще раз запевняю вас, що лаврські святині знаходяться на своїх місцях, і не слухайте тих самих, хтоще півтора-два десятки років говорив, що з Лаври вже вивезли все. Куди нам вивозити? Тут наш духовний дім, ми його полюбили і присвятили йому своє життя».