Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Священик шістнадцятий раз вирушає на поміч військовослужбовцям на Сході країни

За благословенням митрополита Полтавського і Миргородського Пилипа настоятель Свято-Вознесенського храму смт. Котельви протоієрей Миколай Ковальов їде вже у шістнадцяте відрядження у зону бойових дій на Донбасі. І хоч поїздка буде ще тривалішою за попередні, десятиденні,і також сповненою всіляких труднощів та переживань, сам священик аж ніяк не вважає її подвижницькою.

Говорить, що у часи важких випробувань для українського народу у дорогу кличе почуття обов’язку духовного пастиря та величезної відповідальності перед тими, хто потребує не тільки матеріальної допомоги, а й насамперед, полегшення душевних, духовних та фізичних страждань.

На бойових позиціях його чекають зранені тілом і душею воїни, яких він вже називає рідними. На власному авто багато разів сам возив для них бронежилети, тепловізори, медикаменти та продукти. І хоч зараз воїни вже всім тим майже забезпечені, Слова Божого потребують вони постійно. От і поспішає священик з ризиком для власного життя до воїнів зі Сходу Держави. Ночує разом з ними на самих позиціях і лікує душевні рани…

Адже запитань до о. Миколая у хлопців багато: «Якщо Господь Милостивий, то чому Він тоді попускає такі страждання? Загибель людей? Війну?!»

Протоієрей Миколай Ковальов, сам у минулому військовий, добре їх розуміє.

І воїни через священика вслухаються у Слово Боже… У ньому – Істина. Як і те, що не Господь спричинює війни, а гріховний стан людської душі. А той, хто розв’язує війни, той не думає при цьому про Бога…

Головною утіхою для воїнів є нагадування священиком Євангельської мудрості про смисл їх жертвенного служіння рідному народу: «Немає більше від тієї любові, як хто свою душу поклав би за друзів…»

Палка любов до Вітчизни, до рідної домівки, до сім`ї повинна служити їм підтримкою,- говорить о. Миколай Ковальов, знову збираючись у нелегку дорогу.

На нього з нетерпінням чекають ті, хто прагне почути Слово Боже.