Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВЕ. Свято-Ільїнський храм Іршави черговий раз відправив допомогу на Схід

Війна на Сході країни – це трагедія всього народу. Покалічені солдати, зламані людські долі, розпач сімей, що опинилися без даху над головою – це сьогодні буденність. Всі вони потребують нашої допомоги. Іршавчани не стоять осторонь цих усіх проблем та бід, вони відгукуються на прохання волонтерів, громадських активістів та церков.
Саме із храму відправлено черговий вантаж на буремний Схід. Три тижні минуло від тоді, як за благословенням архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора та з ініціативи Молодіжного відділу єпархії у Свято-Ільїнському храмі Іршавського благочиння Мукачівської Православної єпархії Української Православної Церкви розпочали організацію допомоги.
Протягом цього часу прихожани Свято-Ільїнського храму приносили теплий одяг для дітей та дорослих, харчі, речі першої необхідності. Крім того, до акції долучилися й інші храми Іршавського благочиння, а саме із сіл: Дубрівка, Дуби, Білки, Локоть, Климовиця, Івашковиця, Ільниця, Вільхівка, Колодне. Всього назбирали на цілий вантажний мікроавтобус.
Прямує вантажівка на Донеччину до міста Артемівськ. Там допомогу приймуть у міськрайонній організації Товариства Червоного Хреста. Організація прихистила жителів навколишніх міст та сіл, які опинилися на вулиці, а також біженців з окупованих територій. Це в основному старше покоління, пенсіонери та навіть цілі родини, які не мають можливості покинути Донбас.
Настоятель храму – протоієрей Михайло Юрина відзначив, що люди усвідомлюють всю трагедію, яка сталася і за повчаннями Божими готові простягнути руку допомоги тому, хто цього потребує. “У такий складний час ми повинні жити в єдності та порозумінні”, – відмітив священик.

За матеріалами: http://rada.irshava.info