Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священнослужителі єпархії зустрілись з головою Волинської облдержадміністрації

27 лютого за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук зустрілись із головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком. Священики переказали очільнику області благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта з нагоди настання Великого посту.

Під час зустрічі була обговорена і міжконфесійна ситуація в області, отці Миколай і Валентин від імені владики Ніфонта подякували Володимиру Гунчику за те, що волинська влада робить усе, щоб не допустити на Волині порушення міжконфесійного миру.

У свою чергу голова Волинської ОДА Володимир Гунчик подякував Волинській єпархії і особисто митрополиту Волинському і Луцькому Ніфонту   за проведення 21 Різдвяного благодійного концерту, участь церковних хорів єпархії різдвяному благодійному концерті «Бог багатий милосердям».

Особливо голова ВОДА подякував митрополиту Ніфонту, священнослужителя і віруючим Волинської єпархії УПЦ за патріотичну позицію, підтримку української армії, родин  загиблих у зоні АТО українських воїнів. Так у храмах єпархії збираються, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта  кошти як для української армії так і для Святогірської Свято-Успенської Лаври на Донеччині, де перебуває багато біженців та дітей, що втратили батьків у ході збройного конфлікту.

Також Володимир Гунчик висловив слова особливої вдячності тим священикам, стараннями яких були визволені з полону військовслужбовці – волиняни.