Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбулася зустріч кліриків єпархії з новим прокурором Волинської області

16 березня секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова Інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта провели зустріч із новопризначеним прокурором Волинської області Дмитром Чепіжаком. Священики переказали йому благословення і вітання із призначенням від митрополита та побажали Божої помочі у нелегкій справі охорони законності та порядку в області.

Від священників Дмитру Миколайович отримав у подарунок факсимільне видання Луцького Євангелія – видатної пам’ятки 14 століття, а також ікону святителя Миколая у благословіння. Священнослужителі також звернули увагу на те, що на Волині влада та правоохоронні органи прикладають багато зусиль для того, щоб берегти міжконфесійний мир, щоб волиняни – віруючі усіх конфесій, у тому числі православні вірні Української Православної Церкви мали усі умови для реалізації гарантованого Конституцією України права вільно сповідувати свою

У свою чергу прокурор області Дмитро Миколайович Чепіжак під час зустрічі переказав щирі слова подяки митрополиту Ніфонту та наголосив, що головним пріоритетом роботи правоохоронних органів на Волині є дотримання верховенства Закону України. Це стосується і захисту конституційних прав громадян та недопущення розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі.