Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. В духовно-просвітницькому центрі відбувся майстер-клас по художньому оформленні писанок

15 лютого керівники Зразкового народно-художнього колективу студія образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Писанка»: Тетяна Олександрівна Стороженко, член національної спілки майстрів народного мистецтва України, майстер з писанкарства, тістопластики та декоративного розпису та Світлана Василівна Стороженко, відмінник освіти України, завітали у Свято-Успенський храм Кіровограда та провели майстер-клас по художньому оформленні писанок.

На початку занять гості цікаво та тематично розповіли про історію писанкарства на теренах нашої країни, змалювали та наочно продемонстрували види художнього оформлення писанок. Особливе захоплення у присутніх визвали писанки, які були виготовлені за допомогою «бормашини» (можна сказати технікою різьблення), а також оздоблені соломою та бісером. Всі присутні отримали необхідні знання з області писанкарства та ознайомилися з основними принципами фарбування яєць.
Але саме найцікавіше, без сумніву, почалося коли кожен взяв в свою руки яйце та почав творити. Тут було все: і заклики про допомогу, і дружній сміх, коли щось на думку писанкаря йшло не так, жарти, але саме найголовніше – захоплення від творіння дива. Декілька годин промайнули непомітно. І ось, та мить, коли яйце після очищення від воску стає писанкою.
Тепер актив православно-юнацького клубу «Лови момент» та волонтерського руху «Покров» знає основи писанкарства та зможе згідно українських традицій вмістити в Писанку християнський підтекст, та підготувати Пасхальний кошик для освячення на Великдень.