Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Колектив «Соборний Благовіст» відвідав Київський Єрусалим з концертом

Багато хто з вірян Української Православної Церкви, які проживають у Києві, знають про будівництво на Лук’янівці храму преподобного Феодора Освяченого, відомого як Київський Єрусалим. В далеких 30-х роках минулого століття радянська влада зруйнувала дивовижної краси храм, який свого часу був одним із духовних центрів Києва. У 2007 році, майже одночасно із початком будівництва Кафедрального собору, на погості Феодорівської церкви знову почали звершуватися богослужіння.
Археологічні розкопки в 2008-2009 роках відкрили неушкоджені фундамент храму і конструкції підземних святилищ. Було розкопано вівтар святителя Климента Римського і вівтар з «печерою Гробу Господнього». У грудні 2008 року відбулася перша служба у відновленому печерному храмі св. Климента Римського, а на храмове свято 29 травня 2009 року Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин закладки капсули під будівництво відновлюваного храму на честь преподобного Феодора Освяченого.
Парафіяни Кафедрального собору, який також будується в столиці, в лиці учасників хорового колективу «Соборний благовіст» вирішили підтримати своїх братів у Христі та виступити з великопісним концертом. 22 березня, у День пам’яті преподобного Іоана Ліствичника та 40 мучеників Севастійських, у культурному центрі храму до уваги громади Київського Єрусалиму була представлена спеціальна програма «За рід лукавий на Хресті». Колектив під керівництвом Ксенії Зозулі виконав давні українські псальми про спокутну жертву Спасителя за кожного з нас, про страждання Божої Матері, Яка бачила смертні муки Єдиного Сина, про християнську необхідність докладання всіх зусиль для спасіння власної душі та ін.
Привітав учасників колективу настоятель храму протоієрей Петро Семащук. Священик наголосив на неабиякому значенні народних співів та запросив «Соборний благовіст» приїхати до Київського Єрусалиму і з Пасхальним концертом.
Не дивлячись на холодну погоду, у залі панувала затишна, тепла та світла атмосфера, під час виконання композицій на обличчі глядачів навіть можна було побачити сльози.
По завершенні концерту на всіх чекав запашний чай та приємне спілкування.