Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ГРЕЦІЯ. Ігумен Афонського монастіря звернувся до українського народу

1426358907-3282[1]Ігумен Афонського Ватопедського монастиря архімандрит Єфрем, звертаючись до українського народу зі Святої Гори Афон (Греція), закликав “триматися канонічної Церкви, канонічного предстоятеля і канонічного Синоду”.

Про це він сказав під час зустрічі з Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм, який на минулому тижні відвідав Афон.

Отець Єфрем поділився своїм хвилюванням з приводу подій в Україні.

«З великим болем переживаю за стан України і прошу український народ зі Святої Гори триматися канонічної Церкви, канонічного Предстоятеля і канонічного Синоду. Ми хочемо, щоб українці підтримували канонічну Церкву. Це важливо для спасіння, підкорятися канонічній Церкві”, – сказав архімандрит Єфрем.

Афонський старець побажав українцям завжди бути під покровом Божої Матері.

“Смиренно молимося, щоб український народ був захищений благодаттю Пресвятої Богородиці”, – завершив ігумен Ватопедського монастиря.

Як раніше повідомлялося, 13-14 березня делегація УПЦ, на чолі з її Предстоятелем з паломницьким візитом відвідала Святу Гору Афон (Греція), де була піднесена молитва про Українську державу та її багатостраждальний народ. Блаженніший владика Онуфрій біля афонських святинь молився про те, щоб в Україні негайно припинилася війна і настав довгоочікуваний мир.