Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Єпархія продовжує надавати гуманітарну допомогу постраждалим від бойових дій

Офіційний сайт Святогірської Лаври повідомив, що 20 березня до обителі прибув черговий, вже третій вантаж гуманітарної допомоги, зібраний волонтерами з Вінницької єпархії з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона.

22 тонни продуктів та одягу, а також 100 тисяч гривень було передано на потреби біженців і нужденних, яких прихистила Святогірська Лавра. Як повідомляє сайт Лаври, на сьогоднішній день в обителі проживає 730 біженців, з яких 170 дітей. Монастир повністю та за власний рахунок забезпечує їх житлом, 3-разовим харчуванням, медичним обслуговуванням. Тому гуманітарна допомога була вкрай необхідною.

Організатори благодійних зборів Георгій та Людмила Толчеви зазначають, що до підготовки третього гуманітарного траншу активно долучилися віруючі інших областей України, зокрема Чернівецької, Волинської, Рівненської, Тернопільської, а на Вінниччині цього разу особливо активними у справах благодійності були духовенство та парафіяни храмів Калинівського благочиння.

Волонтери кажуть, що з Божою поміччю збираються до Пасхи організувати ще одні збори гуманітарної допомоги до Святогірської Лаври і запрошують до співпраці усіх небайдужих. Номер телефону, за яким можна зв’язатися з волонтерами: +380965790007.

Тим часом у Вінницькій єпархії триває робота з надання допомоги вимушеним переселенцям, які прибувають на Вінниччину. Щотижня управління у справах національностей та релігій передає у єпархію оновлені списки з адресами їх проживання цих людей, щоби релігійні громади, мали можливість надати новоприбулим адресну допомогу.