Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. За порушення Церковних канонів заборонені в служінні відразу 6 кліриків єпархії

Розпорядження по Вінницькій єпархії Української Православної Церкви

За порушення священицької присяги та Церковних канонів, а саме: за самовільне залишення місця свого служіння, звершення богослужінь у самочинно влаштованому вівтарі без благословення Правлячого Архієрея та за ухилення в розкол, колишні клірики храму святителя Миколая с. Ільківки Вінницького району: ігумен Веніамін (Малігловка), ієромонахи Варнава (Кучинський), Авраам (Ковалюк), Ісаак (Васильєв), ієродиякони Лазар (Кубріціький) і Довмонт (Чорноморець) указами Правлячого Архієрея від 14 березня 2015 року були заборонені у священнослужінні. Ієродиякон Довмонт (Чорноморець) окрім вказаних порушень таємно прийняв висвячення у сан священика від невідомо якого архієрея, що також є грубим нехтуванням церковними канонами.

Забороненим клірикам до їх повного розкаяння не дозволяється звершувати богослужіння, священикам забороняється носити наперсний хрест та надавати віруючим пастирське благословення.

З метою застереження мирян від участі у богослужіннях, які можуть звершувати заборонені клірики, всупереч указам Правлячого Архієрея, духовенству Вінницької єпархії благословляється довести наведену вище інформацію до парафіян та роз’яснити, що мирянин або священик, який бере участь у богослужіннях із тими, хто перебувають під забороною, також підпадає під єпитимію, як порушник церковних канонів.

Канцелярії управління Вінницької єпархії у термін до 23 березня благословляється передати інформацію про заборонених кліриків у інші єпархіальні управління, а також у духовні навчальні заклади, у яких окремі з них навчаються заочно.

Єпархіальній прес-службі доручається опублікувати відповідні інформаційні повідомлення у найближчому номері єпархіальної газети «Православна Вінниччина» та на офіційному сайті Вінницької єпархії.

У зв’язку із ігноруванням вказаними кліриками запрошення на прийом до Правлячого Архієрея для пояснення своїх неканонічних дій та поведінки, благочинному Вінницького районного благочиння архімандриту Дорофею (Маркевичу) доручається особисто вручити ігумену Веніаміну (Малігловці), ієромонахам Варнаві (Кучинському), Аврааму (Ковалюку), Ісааку (Васильєву) та ієродияконам Лазарю (Кубріціькому) і Довмонту (Чорноморцю) укази про їх заборону у священнослужінні.

Симеон,

митрополит Вінницький і Барський