Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БОРТНИЧІ. Відновлено парафіяльне життя у храмі Покрови Пресвятої Богродиці

28 лютого  за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії єпископ Ірпінський Климент, керуючий Східним київським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі Покрови Пресвятої Богородиці села Бортничі Другого дарницького благочиння столиці.

Єпископу співслужили секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, благочинний Другого дарницького благочиння протоієрей Нестор Коломієць, настоятель храму протоієрей Володимир Тукало та духовенство столиці.

Перед Божественною літургією владика звершив молитву на відкриття храму, що був осквернений єретиками, після чого окропив храмову споруду святою водою.

За богослужінням всі присутні піднесли молитву за мир в Україні

Наприкінці літургії владика Климент привітав парафіян храму Покрови Пресвятої Богородиці з суботою першого тижня Великого посту та передав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви. Також він подякував громаді за стійкість у християнській вірі, любов і вірність до Святої Церкви, що її члени засвідчили під час періоду, коли храм незаконно утримував заборонений у служінні священик та група його прибічників. Єпископ Климент представив парафіянам нового настоятеля храму — протоієрея Володимира Тукала.

Зазначимо, що останнім часом заборонений у служінні протоієрей Миколай Наслудов, який раніше був настоятелем храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Борничі, активно проповідував псевдохристиянське вчення та започаткував на своїй парафії секту деструктивного типу. Минулого четверга на прохання місцевих жителів та членів громади, які не перейшли до секти, зусиллями Дарницької районної в м. Києві держадміністрації та органів міліції було вжито заходів для припинення незаконної та неканонічної діяльності Миколи Наслудова. Відтоді в Покровському храмі громада села Бортничі разом з новим настоятелем розпочала активно відновлювати парафіяльне життя.