Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Митрополит Софроній узяв участь у зібранні провідних архітекторів України

10 грудня у конференц-залі Черкаської обласної держадміністрації відбулося урочисте зібрання провідних архітекторів України та Черкаської області з нагоди 60-річчя управління архітектури містобудування. Узяти участь у цьому ювілейному заході було запрошено почесного архітектора й храмобудівничого Черкащини митрополита Черкаського і Канівського Софронія. У своєму слові до присутніх – а серед них були й високі гості з Києва – владика наголосив на важливості храмобудівництва як невід’ємної частини містобудування, ролі сакральних споруд в історії нашої держави.

Присутній у президії голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко вручив владиці та іншим заслуженим працівникам архітектури ювілейну нагороду з нагоди свята.

Голова управління Василь Дмитренко окреслив головні завдання, які стоять перед зодчими наших міст на сучасному етапі.

Учасники зібрання висловили глибоку зацікавленість будівництвом храмово-культурного комплексу у Соборному парку й запланували відвідати майбутню дзвіницю з метою ознайомлення з її оригінальними архітектурними рішеннями, які, на переконання Владики Софронія, зроблять цей об’єкт своєрідною візиткою Черкащини.

 

Прес-служба Черкаської єпархії УПЦ