Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. У єпархії вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС


12 грудня в місті пройшли ряд заходів, присвячені пам’яті ліквідаторів цієї аварії — мітинги, покладання вінків та квітів до пам’ятників ліквідаторам, панахиди, та інші акції пам’яті.
Жалобні заходи пройшли за участю керівників міста і області, представників громадських організацій, хмельничан, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, громадськості міста.
В заходах прийняв участь митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній з духовенством Свято-Покровського Хмельницького Кафедрального собору.
Спочатку на території Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області відбулося покладання квітів до пам’ятника «Героям Чорнобиля – пожежникам».
Потім біля пам’ятника “Героям та жертвам Чорнобиля”, що на розі вулиць Кам’янецької та Прибузької, пройшов мітинг-реквієм, та була звершена заупокійна літія по загиблими ліквідаторами, яку очолив митрополит Антоній з священнослужителями. На завершення також до підніжжя пам’ятника від учасників заходу лягли вінки та квіти.
Цього ж дня митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній з учасниками вищезгаданого заходу, освятив дві нових палати при Хмельницькому обласному військовому госпіталю інвалідів Великої Вітчизняної Війни.