Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Події навколо храму Марії Магдалини с. Бадівка Острозького району


Погляд кожної людини, яка сьогодні слідкує за міжконфесійним протистоянням на території Рівненщини, прикутий до села Бадівка Острозького району. Нагадаємо, що саме тут вже не перший тиждень ведеться жорстке протистояння за право володіння храмом між релігійною громадою УПЦ і релігійною громадою «Київського патріархату». Про події в селі Бадівка було багато розмов як у владних структурах, так і серед простого населення. Особливо акцентувалась увага на утиску прав розкольників у цьому селі на брифінгу проведеному представниками УПЦ КП, в офіційних коментарях на сайті УПЦ КП Рівненської єпархії та в інтерв’ю керуючого Рівненською єпархією УПЦ КП на телеканалі «Сфера». Серед офіційних заяв і висновків звучать звинувачення і в тому, що УПЦ бажає релігійної війни. Зокрема було висунуто звинувачення, що «Московський патріархат» за наказом РПЦ звозить до села Бадівки підозрілих осіб, молодиків спортивної статури, «тітушок». І саме вони здійснюють провокації, б’ють мирних бадівчан і заважають вірянам УПЦ КП молитися в храмі.
Що ж, ми неодноразово коментували ці події. І навряд чи потрібно робити це знову. Адже ж релігійна громада УПЦ в селі Бадівка живе за своїм статутом і чинним законодавством. І ні міліція, ні прокуратура, ні СБУ, ні влада, на відміну від розкольників, не мають жодного приводу винуватити нас в порушенні чинного законодавства. «Сепаратисти», «москалі», «запроданці», «іноземні агенти» – це обвинувачення, які постійно крутяться на язиках філаретівців. Тільки Бог може розсудити чи відповідають ці наклепи дійсності.
Проте у наш вік сучасних технологій, мабуть, в багатьох є мобільний телефон, фото і навіть відео камера. З їхньою допомогою можна навести не просто словесні свідчення, які базуються лише на словах, а й зробити документальне свідчення.
Фото, які наведені нижче зроблені 21 грудня 2014 року у селі Бадівка в недільний день під час молитви прибічників УПЦ КП. І розміщаючи їх на сайті, ми не робимо офіційного звинувачення, а просто задаємо питання.