Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЧАЇВ. В Лаврі відбудеться 9 новорічний форум молоді

Вже 9 рік поспіль Успенська Почаївська Лавра приймає в своїх стінах небайдужу віруючу молодь з усіх куточків України і не тільки.

Ініціатором нинішньої зустрічі став Синодальний відділ у справах молоді УПЦ. Організатором цього найбільшого форуму виступає сама молодь.

Таким зустрічам Нового року в Почаєві поклали початок ще сім років тому учасники Мукачівського братства імені преподобного Сергія Радонезького.

Щороку участь у форумі бере понад 300 молодих людей з 5 країн світу.

Цього року планується участь 350 молодих людей з 7 країн.

Мета форуму – дати можливість молоді вклонитися одним з найбільш шанованих святинь України – Почаївської ікони Божої Матері, відбитку стопи Божої Матері, мощам преподобних Іова та Амфілохія Почаївських (пам’ять преподобного Амфілохія Православна Церква вшановує 1 січня). А також дати можливість молодим людям зустрічатися, знайомитися і спілкуватися зі своїми небайдужими однодумцями не тільки з України, але й ближнього зарубіжжя.

Програма розрахована на три дні. Заплановано кілька загальних зустрічей і заходів, в іншому є можливість вибрати те, в чому хотілося б взяти участь (помолитися на Богослужінні, сходити в іконну лавку, вклонитися мощам преподобних, поїхати в Кременецький монастир або Почаївський скит і так далі).

Цей молодіжний форум дає імпульс для плідної роботи між регіонами, а також є свідченням того, що у нас є небайдужа і щиро віруюча молодь.