Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Семінаристи привітали учасників ГО «Інсулін» із Днем святого Миколая

19 грудня Православна Церква відзначатиме день пам’яті  святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця. Особливо цей день полюбляють дітлахи, адже згідно усталеної в нашому народі благочестивої традиції вони в день цього угодника Божого отримують подарунки. І особливо приємно їх отримувати та святкувати день святого Миколая тим дітям, які в силу обставин змушені боротись із різноманітними життєвими труднощами та недугами.

14 грудня фестиваль-концерт приурочений до Дня святого Миколая провели діти учасників ГО «Інсулін», яка об’єднує хворих на недугу цукрового діабету. За благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта до концертної програми долучились вихованці ВДС – учасники місіонерського гуртку, який діє при духовній школі.

Семінаристи та дівчата – вихованки регентського відділення представили очам присутніх невеличку виставу, присвячену милосердю святителя Миколая, його допомозі тим, хто із молитвою звертається про його поміч. Так герой сценки – літній благочестивий чоловік, який опинився у важкій матеріальній скруті зміг, завдяки допомозі святителя Миколая разом із дружиною гідно відзначити свято на честь святителя Мирлікійського.

Учасники місіонерського гуртку ВДС також коротко розповіли і про життя святителя Миколая.

«За благословенням нашого владики митрополита Ніфонта ми сьогодні взяли участь у цьому дійстві і хочемо усіх вас привітати з прийдешнім святом на честь святителя Миколая та побажати щастя і Божого благословення», – сказав, звертаючись до присутніх учасник місіонерського гуртку при ВДС вихованець ІІІ курсу цієї духовної школи Ігор Зубко.

На останок хлопці та дівчата проспівали різдвяну колядку «Добрий вечір тобі».