Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт взяв участь в урочистостях із нагоди 75-ї річниці створення Волинської області

4 грудня 2014 року виповнюється 75 років з часу заснування Волинської області. З нагоди ювілею у Волинському облмуздрамтеатрі ім. Тараса Шевченка відбулись урочисті збори, за участі представників влади та громадськості краю.

Участь у заході взяв і керуючий Волинською єпархією митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Разом із владикою до заходу долучились секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз.

Розпочалися урочистості із виконання Гімну та хвилини мовчання за загиблими на фронтах ІІ світової війни, Героями “Небесної сотні” та в зоні АТО. Курсанти ліцею із посиленою фізичною підготовкою поклали квіти до різноманітних пам’ятникам борцям за волю України в обласному центрі Волині.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зачитав привітання із 75-ою річницею створення Волинської області від президента України Петра Порошенка. Глава української держави називає Волинь перлиною української землі, а у вітальному листі згадує видатних волинян.

Волинський губернатор Володимир Гунчик зауважив, що волинянам судилося народитися в унікальному краї, неповторному куточку України. «Це – спільний дім для великої волинської родини», – сказав він.

75 років Волинської області голова Волинської ОДА назвав поважним віком життєвої зрілості.

Далі він коротко озвучив історичні сторінки Волині із прадавніх часів і до новітніх.

Опісля історичної довідки волинський губернатор вручив відзнаки волинянам, котрі нагороджені указом президента України Петра Порошенка.