Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Вихованці ВДС прослухали лекцію на тему: «Цінність людського життя»

Життя людини найбільший дар, який дає нам Господь. І розпочинається це земне життя людини, душа якої безсмертна і житиме вічно, ще в лоні матері. На жаль гріх дітовбивства – аборт широко поширений у нашому суспільстві. Часто жінки та дівчата йдуть на цей крок, виправдовуючи себе матеріальними нестатками та непевним соціальним становищем,  помилками юності. І завдання священика, коли до нього звертаються у такі важкі моменти життя, у тому числі і заміжні жінки, – зберегти майбутнє материнство, переконати жінку не робити тяжкого гріха і зберегти життя ще ненародженої дитини. А для цього потрібний не тільки пастирський талант, але і спеціальні знання.

«Цінність людського життя», – таку назву мала лекція з біоетики, яку з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта вихованцям ВДС прочитали координатор єпархіального відділу «За життя» священик Георгій Віхоть та лікар-гінеколог ЛКМЛ Іван Гайовий. Тематика лекції торкалась як раз тематики збереження людського життя та проблеми абортів.

Лікар-гінеколог Іван Гайовий у своїй лекції торкнувся медичного аспекту впливу аборту на життя і здоров’я жінки.

На початку Іван Гайовий навів невтішну статистику. Так, за роки Незалежності, станом на 2012 рік в Україні було зроблено, і це лише офіційно, 6 мільйонів абортів, 40% українських жінок хоча б раз у житті штучно переривали вагітність. Із 100 випадків вагітності переривається 30, 30-35% жінок, які вперше завагітніли теж роблять аборт. У 50% жіночого безпліддя причиною є аборт.

По завершенню лекції ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз подякував отцю Георгію Віхотю та Івану Гайовому за надзвичайно цікаву і змістовну  лекцію.