Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Деснянському районі столиці вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

12 грудня з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника на території Меморіального комплексу “Героям Чорнобиля” Деснянського району Києва.

У церемонії покладання квітів взяли участь в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Вадим Онуфрійчук, перший заступник голови Віктор Крохмалюк, заступник голови Ірина Алєксєєнко, начальник районного управління праці та соціального захисту населення Анастасія Філоненко, голова Товариства ветеранів-інвалідів ліквідації аварії на ЧАЕС Володимир Кобчик, актив чорнобильських громадських організацій, громадськість, учнівська молодь та мешканці району. За благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія участь у пам’ятному заході взяв благочинний Деснянського благочиння протоієрей Димитрій Григорак.

 

Квіти героям Чорнобиля було покладено також від голови КМДА, Фонду інвалідів Чорнобиля Деснянського району, громадської організації “Здравобор”.

Під час церемонії покладання квітів присутні вшанували пам’ять загиблих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання. Після покладання квітів настоятель Свято-Троїцького собору протоієрей Димитрій Григорак звершив заупокійну літію за загиблими біля скульптури Покрови Пресвятої Богородиці у ротонді “Пантеон пам’яті”.

День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС Указом Президента України був визначений у 2006 році. Саме 14 грудня 1986 року було завершено будівництво саркофагу. У Деснянському районі проживає 7 тисяч 519 чоловік, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Всього на території Деснянського району проживає більше 18 тисяч осіб, які віднесені до постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.