Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вікарії Митрополії звершили богослужіння в день престольного свята храму Введення Божої Матері на Теремках

4 грудня, на свято Введення до храму Пресвятої Владичиці нашої Богородиці та Приснодіви Марії, парафія на честь Ведення Божої Матері, що на столичному житловому масиві Теремки-1, відзначила престольне свято. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія святкову літургію в храмі звершили вікарії Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій та єпископ Васильківський Миколай.

Архієреям співслужили: благочинний Голосіївського благочиння протоієрей Павел Кирилов, настоятель храму архімандрит Лазар (Ніколаєв), духовенство храму та гості парафії у священному сані.

Після сугубої єктенії єпископ Феодосій виголосив молитву за мир в Україні.

Наприкінці літургії преосвященні владики очолили хресну ходу навколо храму.

На завершення богослужіння єпископ Феодосій поздоровив настоятеля, духовенство та громаду з престольним святом. Приєднався до поздоровлень і єпископ Миколай, який передав присутнім благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

***

Свято-Введенський «Обиденний» храм на Теремках-1 — перший в Україні храм, побудованій за одну добу (дослівно «об один день»). Зведений він в ознаменування 1020-ліття Хрещення Київської Русі 3 грудня 2008 року. Наступного дня, 4 грудня, на свято Введення до храму Пресвятої Богородиці, було звершено першу Божественну літургію.