Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЕВ. Єпископ Бородянський Варсонофій відвідав дитячу виставку-конкурс «Наше Різдво»

В галереї «Соборна» за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія  13 грудня відкрилась дитяча виставка-конкурс «Наше Різдво». До уваги відвідувачів представлені добрі дитячі роботи, підготовлені спеціально до одного з найбільших свят християнського світу – Різдва Христового.

Цього року крім недільних шкіл активну участь у традиційній різдвяній виставці галереї «Соборна» взяли вихованці дитячих будинків творчості та спеціалізованих інтернатів столиці та Київської області, такі як Голосіївський будинок дитячої творчості, Спеціальна школа «Життя» для дітей-аутистів, Київська дитяча школа мистецтв №2 імені М.І. Вериківського, академія творчості «Перспектива», центр громадської організації «Дзвони Чорнобиля» (м. Боярка), Палац дитячої та юнацької творчості Солом’янського району, ЦСДЮК «Щасливе дитинство», ДЮК «Романтик» та ін.

У день відкриття виставку відвідав голова Парафіяльної ради та ключар Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового єпископ Бородянський Варсонофій.

Роботи діток сповнені добра, радості, світла та тепла в щирому очікуванні свята Різдва Христового. Дитяча виставка вражає різноманітністю та креативністю використаних технік декоративно-прикладного мистецтва і неабиякою фантазією її маленьких авторів. Дуже втішає, що з кожним роком суттєво зростає якість та загальний рівень дитячого мистецтва. В яскравих та святкових малюнках діти зобразили всю свою любов, шанування та молитву до святого покровителя всіх діточок – святителя Миколая Чудотворця. Також на виставці представлені унікальні вертепи, один з яких був задіяній у створенні різдвяного мультфільму «Нині Бог родився» (Освітньо-мистецький центр «Шанс»).

Дитячі творіння показують глибину дитячого розуміння змісту свята Різдва. Діти знають, що справжнє диво не в подарунках чи веселощах, а у народженні Богонемовляти Христа, Який прийшов на грішну землю заради нашого спасіння.

Дитяча виставка-конкурс “Наше Різдво” триватиме до 11 січня.