Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Предстоятель УПЦ освятив малий кафедральний собор міста

19 грудня, в день памяті святителя Миколая Чудотворця, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій освятив престол Хресто-Воздвиженського малого кафедрального собору міста Житомир. Після освячення собору Його Блаженство очолив Божественну літургію.

Предстоятелю співслужили митрополити: Овруцький і Коростенецький Віссаріон, Білоцерківський і Богуславський Августин, Вінницький і Барський Симеон; архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, єпископ Роменський і Буринський Іосиф, вікарій Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій, а також духовенство Житомирської єпархії.

Після читання Євангелія Блаженніший владика звернувся до житомирської пастви зі словами проповіді про життя та чудотворіння святителя Миколая.

По закінченні Божественної літургії Предстоятель УПЦ нагородив керуючого Житомирською єпархією архієпископа Никодима Орденом святителя Миколая Чудотворця. Також Його Блаженство удостоїв нагород благодійників і меценатів, які потрудилися у справі відродження собору.