Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Відійшов у вічність відомий поет, письменник і вчитель – Шинкарук Володимир Федорович

7 грудня 2014 року, після тривалої хвороби відійшов у вічність відомий житомирянин, поет, письменник, вчитель та виконавець власних пісень — Володимир Федорович Шинкарук.

У зв’язку з трагічною подією, на наступний день , 8 грудня, у Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі м. Житомира, куди Володимир Федорович часто ходив на богослужіння, відбулась заупокійна панахида і чин відспівування покійного. Очолив молитву керуючий єпархією, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. Владиці співслужили окремі благочинні та священики єпархії.

Попрощатися із відомою та просто доброю людиною зібралося доволі багато людей, серед них представники світської влади, особи культури і мистецтва, і звичайно рідні та родина спочилого поета.

По завершенні молитви Владика Никодим виголосив слово, в якому зазначив великий внесок Володимира Федоровича у течії духовності, підкреслив особливе ставлення покійного до Бога і святої Церкви.

Прощальну церковну композицію для свого вірного наставника і товариша виконала відома Житомирська музична капела «Орея».

Вічна пам’ять і Царство Небесне рабу Божому Володимиру.

 

Прес-служба Житомирської єпархії.