Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Завершилася паломницька поїздка митрополита Симеона до Святої Землі

4 грудня, в день свята Введення в Храм Пресвятої Богородиці, в останній день перебування на Святій Землі, митрополит Симеон звершував Божественну Літургію в храмі Всіх святих в землі Руській просіявших Горненського жіночого монастиря Руської Духовної Місії в Єрусалимі, що в районі Ейн Карем, 4 км на південний захід від Єрусалиму.

В цю землю після Благовіщення прийшла з Назарету Пресвята Діва Марія, поділитися радістю зі своєю родичкою, праведної Елисаветою, матір’ю святого Іоанна Предтечі про майбутнє народження від Неї Спасителя (Лк. 1: 39-45). У центрі селища Ейн Карем Пресвята Богородиця брала воду з джерела, який і донині подає воду.

Під час Богослужіння Владиці співслужили митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, єпископ Ардатівський і Атяшевський Веніамін, духовенство монастиря та паломники у священному сані.

По завершенні служби митрополит Симеон проголосив проповідь, а також привітав віруючих, настоятельницю монастиря ігуменя Георгію та сестер зі святом Введення.

Протягом перебування на Святій Землі паломники з України також відвідали місто Назарет, де відбулося Благовіщення Пресвятої Діви Марії; побували на річці Іордан, де відбулося Хрещення Господнє, та на Галілейському озері; відвідали монастир преподобного Герасима Іорданського; храм Св. вмч. Георгія Побідоносця в Лідді, де пройшли дитинство та юність святого; відвідали гору Фавор, де відбулося Преображення Господа нашого Ісуса Христа, а також інші святі місця.

 

5 грудня митрополит Симеон повернувся в Україну.

 

Прес-служба Вінницької єпархії