Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. В єпархії відбувся вечір пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира

23 листопада за благословенням Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія у музеї «Православ’я Поділля» відбувся вечір пам’яті спочилого у Господі Митрополита Київського і всієї України Володимира з нагоди 79-річчя від дня народження покійного Предстоятеля УПЦ.

У програмі заходу був невеликий концерт народної музики та пісень, які любив Митрополит Володимир, презентація копій рідкісних фото та документів з особистого архіву колишнього Предстоятеля УПЦ, декламація віршів місцевих поетів, присвячених Митрополиту, а також виступи священнослужителів, науковців і дослідників про різні сфери служіння спочилого.

Особливим мотивом вечора пам’яті проходила тема патріотизму спочилого Митрополита Володимира, який він та проніс через усе життя: від юнацьких років до останнього подиху. Характерними словами, які підтверджують цю важливу рису Митрополита стали слова Блаженнішого, які він озвучив ще у далекому 1974-му році: «Любіть свою батьківщину, – говорив Митрополит, звертаючись до молодих студентів Духовної семінарії перед початком навчального року, – бо це так природно, як любити свою рідну матір. Не любити матері може лише людина з психічними відхиленнями. Моліться, щоб Господь дарував мир нашій державі, щастя та добробут нашому народу, а нам силу служити їм до останніх своїх днів!». Ці слова Митрополита є актуальними і донині та повинні бути визначальними у житті усіх громадян України, незалежно від роду діяльності, релігійних та світоглядних вподобань.

У заході взяли участь священнослужителі, представники облради, викладачі вузів, молодь та громадськість міста.