Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Престольне свято відбулось у Кафедральному соборі


21 листопада Православна Церква вшановує пам’ять Архистратига Божого Михаїла, та всіх Небесних сил Безплотних. Цей день є престольним святом Кафедрального собору.
Святкові урочистості розпочалися напередодні Всенічною, яку очолив керуючий єпархією Варфоломій, митрополит Рівненський і Острозький.
В сам день свята урочистості розпочалися зустріччю митрополита Варфоломія, який очолив Божественну літургію. Владиці співслужили секретар єпархії протоієрей Віталій Герлінський та соборне духовенство.
За богослужінням молилися за мир та спокій у нашій Українській державі, та за те щоб припинилися розділення Єдиної Святої Соборної Апостольської Церкви. За упокій православних воїнів які загинули захищаючи нашу Державу.
Проповідь виголосив секретар отець Віталій Герлінський.
Богослужіння завершилось молебнем з обходженням навколо собору. Владика окропив вірних святою водою, і звернувся зі словом привітання, в якому особливо зазначив, що в кожного православного християнина є свій Ангел Хранитель, який відіграє важливу роль у спасінні Кожної Дорогоцінної Безсмертної Душі.
По благословенню владики біля собору було поставлено великий самовар і по закінченні Богослужіння всі мали змогу пригоститися чаєм.