Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Інспекційна комісія Учбового комітету провела перевірку місіонерської духовної семінарії

25 листопада на виконання благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія інспекційна комісія Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ у складі голови Учбового комітету єпископа Ірпінського Климента, архієпископа   Івано-Франківського і Коломийського Пантелеімона , єпископа Сєверодонецького і Старобільського Никодима, протоієрея Олександра Бахова провела перевірку діяльності Полтавської місіонерської духовної семінарії.

За благословенням митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, ректора ПМДС, віце-ректор архімандрит Веніамін (Погребной) в супроводі секретаря Полтавської єпархії протоієрея Михаїла Волощука ознайомив інспекційну комісію з організацією навчально-виховного процесу у  Полтавській духовній школі.

Зокрема члени комісії ознайомилися з навчально-методичною, статутною та кадровою документацією семінарії, відвідали відкриті заняття, оглянули навчальні аудиторії, кімнати гуртожитку, бібліотеку та комп’ютерний клас. Преосвященні владики помолилися у семінарських храмах на честь Трьох святителів та преподобного Нестора Літописця.

Того ж дня відбулась зустріч членів інспекційної комісії з усіма викладачами та студентами семінарії. Звертаючись до присутніх, владика Климент передав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та розповів про основні завдання, які стоять перед духовною освітою на сучасному етапі. Також Преосвященні владики дали відповіді на запитання, що цікавили вихованців семінарії.

church.ua