Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МАРІУПІЛЬ. Завершився хресний хід за мир в Україні

Хресний хід за мир в Україні тривав за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Був ініційований настоятелями декількох парафій м. Києва та підтриманий керівництвом Міністерства оборони України та інших військових формувань.
Ходу супроводжував ковчег з частинками чесних мощей 12 святих воїнів, таких як Георгій Побідоносець, Іоанн Воїн та ін., а також образ Покрова Пресвятої Богородиці.
Учасники відвідали зону АТО та прилеглі до неї території.
До складу миротворчої місії увійшли священики Київської єпархії: Сергій Ющик, В’ячеслав Яковенко, Сергій Кисельов, Андрій та Костянтин Дворові, а також група ветеранів-афганців.
11 листопада, перед початком ходи, голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин відправив молебень.
12 листопада Хресний хід розпочався з Ізюмської єпархії.
Далі хода пройшла від околиць Луганська до берегів Азовського моря.
Завершилася миротворча місія на Донеччині, 14 листопада, в польових розташуваннях захисників Маріуполя.
За словами організаторів Хресної ходи, їхня подорож по Донбасу неодноразово супроводжувалася небезпекою, а богослужіння проводилися під рокіт артилерії. За словами військових, подібні заходи із залученням духовенства в зоні проведення антитерористичної операції триватимуть й надалі.