Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. 30 листопада відбудеться літературний вечір, присвячений пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира

30 листопада о 15:00 в залі Палацу культури залізничників («Рокс», вул. Федьковича, 54) відбудеться Вечір пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимра, присвячений Дню Народження спочилого Предстоятеля Української Православної Церкви.

Літературно-мистецька і духовно-просвітницька академія підготовлена з благословення єпископа Львівського і Галицького Філарета Інформаційно-просвітницьким відділом Львівської єпархії.

У програмі вечора: поезія та пісні авторства покійного Митрополита, улюблені твори та виконавці Предстоятеля, спогади про його життєвий шлях, а також нагородження достойних представників львівської інтелігенції, які своїм життям утверджують пріоритети близькі духу пріснопам’ятного Блаженнішого Владики.

«Блаженніший Митрополит Володимир протягом свого 22-річного служіння на Київській кафедрі уособлював в собі батька, який завжди показував приклад любові і прагнення до єдності, чого нам сьогодні дуже бракує. Тому вважаємо, що пам’ять про нього, його покладені труди на ниві церковній і національній повинні слугувати нам дороговказом для подальших кроків у подоланні кризи, в якій сьогодні знаходимося.

Саме для цього ми вирішили вкотре особливим чином вшанувати пам’ять Його Блаженства, щоб показати широкій громадськості цю унікальну постать в нашій сучасній історії, як видатного богослова, щирого патріота, лірика і поета ну, і, звичайно, переглянути пріоритети, яким приділяв першочергову роль в своєму Предстоятельському служінні наш улюблений Блаженніший Владика», — зазначив автор Вечора пам’яті ієромонах Маркіян (Каюмов).