Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Керуючий справами УПЦ звершив освячення храму на честь Успіння Божої Матері

16 листопада за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив освячення храму на честь Успіння Божої Матері у місті Кіровоград.

15 листопада, митрополит Антоній звершив Всенічне бдіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста у співслужінні архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, єпископа Олександрійського  і Світловодський Боголепа, глави Адміністративного апарату Київської митрополії протоієря Володимира Коцабаи та духовенства єпархії.

Наступного дня владика Антоній звершив освячення Свято-Успенського храму.

За літургією митрополиту співслужили архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, єпископ Олександрійський і Світловодський Боголеп, глава Адміністративного апарату Київської митрополії протоієрей Володимир Коцаба та духовенство єпархії.

Після Євангельського читання митрополит Антоній звернувся до пастви зі словом проповіді.

Після закінчення богослужіння владика Антоній, за благословенням Предстоятеля УПЦ, нагородив найактивніших парафіян та благодійників храму церковними орденами.

Владика привітав архієпископа Іоасафа із пам’ятною подією та подарував для новоосвяченого храму ікону Богородиці «Достойно Єсть».

У свою чергу, владика Іоасаф подякував митрополиту Антонію та подарував йому на пам’ять ікону святого Гавриїла Афонського.

kdais.kiev.ua