Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Акція “Обміняй цигарку на цукерку”

9 листопада православно-юнацький клуб «Лови момент» організував акцію «Обміняй цигарку на цукерку». Дітвора у центрі міста розділилися на дві команди та шляхом пошуку людей що палять, пропонували їм обміняти цигарку на шоколадну цукерку.

Акція тривала дві години, та навіть за цей короткий час були обміняні більш ніж 70 цукерок на цигарки, які були знешкоджені та викинуті на смітник.

Після заходу кожен з членів клубу поділився своїми враженнями від акції. Зі 100 відсотків курців, з якими нам вдалося поспілкуватися, взяли участь у акції лише 25. Мали місце занепокоєння грубістю містян. Але й були досить цікаві моменти. Турок – гість міста, який ні слова не розуміючи українською (але ж мову жестів розуміють всі) – все ж таки обміняв свою цигарку на цукерку. Дві жінки бальзаківського віку дуже засоромились від пропозиції кубістів і, навіть, пообіцяли кинути палити. За їхніми словами їх дуже вразило те, що пропаганду здорового способу життя звершують юні люди.

На завершення зустрічі було сформовано моральний образ курця, після чого прот. Сергій Новак пояснив сутність негативного значення паління.