Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРЕМЕНЧУК. В єпархії активно займаються вихованням молоді

Найкращий спосіб духовного виховання молоді – спільна праця. Таке переконання висловив настоятель храму Всіх Святих смт. Семенівка ієромонах Олексій (Бур’янський) благочинний Семенівського благочиння. «Найкращий спосіб духовного виховання молоді – спільна праця», — з усмішкою та всерйоз говорить отець Олексій про свою роботу з дітьми та підлітками. «Розумієте, слово Боже, підкріплене спільною працею, краще не лише запам’ятається, але й залишить слід у душі.

Я намагаюсь всебічно підходити до цього питання – десь працюємо, і я разом з ними висаджую дерева, як це було нещодавно восени, коли ми висаджували сквер біля пам’ятника жертвам фашизму в районі цукрового заводу в Семенівці.

Це була чудова атмосфера солідарності дорослих і дітей: у цей день понад 50 туй разом висаджували діти Семенівського навчально-виховного комплексу № 2, заступник голови райдержадміністрації Микола Недюха, голова пгт. Семенівка Людмила Милашевич. Коли діти бачать, що поряд з ними працюють їх викладачі, керівники району та села, духовенство, просто дорослі – вони звісно, краще працюють і самі, ініціативніші, добріші, і в цьому є також частинка духовного виховання».

Ієромонах Олексій розповідає, що людину потрібно виховувати духовно чим раніше тим краще. Іде формування світогляду, інформація засвоюється і дуже правильно, по-дитячому аналізується. Ось для прикладу, наскільки діти Семенівської школи навчально-виховного комплексу № 1 із задоволенням слухали історію Всіхсвятського храму Семенівки, про його облаштування, ікони тощо. Звичайно, таким чином вони і збагачуються духовно і краще знають історію свого роду та  рідної землі.

Прес-служба Кременчуцької єпархії