Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Парафіяни з Рівненщини відвідали столичні святині

Цими вихідними парафіяни села Велика Омеляна з ініціативи протоієрея Іоанна Дячука, настоятеля Свято-Покровського храму, відвідали київські святині.

Сходом осіннього сонця зустріла паломників Голосіївська пустинь. Ознайомившись з короткою історією обителі, всі відправились в усипальню храму на честь ікони Божої матері «Живоносний источник»до мармурової раки з мощами монахині Аліпії.

Наступною зупинкою був Іонівський монастир. Там, настоятель повідав мирянам чудесну історію про отця Іону, а також про святині які знаходяться в приміщенні храму.

Веденський монастир вразив паломників величною прикрасою – чудотворною іконою Божої Матері «Призри на смирення», що сяяла серед різнобарвних квітів і обдаровувала всіх прихожан своєю милістю.

Та найбільше вражень залишилось у пам’яті православних омелянців від відвідин найбільшої святині всієї України – Києво-Печерської Лаври.

Кремезні будівлі храмів з золотавими куполами виблискували на сонці та заворожували погляд своєю красою. Відвідавши ближні та дальні печери, на обличчях всіх паломників з’явився якийсь незвіданий блаженний спокій. Ближче до вечора, після гучного передзвону, на них чекала найголовніша мить того дня – вечірнє богослужіння яке звершив Блаженніший Митрополит Онуфрій в Успенському храмі. Неймовірною благодаттю та справжнім святом православ’я залишиться назавжди в пам’яті цей чудовий день.

http://rivne-pravoslavne.org.ua/