Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополит Антоній очолив богослужіння до дня пам’яті преподобного Нестора Літописця

9 листопада, в день пам’яті покровителя Київських духовних шкіл преподобного Нестора Літописця, в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври було звершено святкову Божественну літургію. Богослужіння за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, Керуючий справами Української Православної Церкви.

Владиці співслужили: ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії митрополит Полтавський і Миргородський Филип, голова Учбового комитету РПЦ, ректор Московської духовної академії і семінарії архієпископ Верейський Євгеній, архієпископ Білогородський Миколай, єпископи: Северодонецький і Старобельський Никодим, Боярський Феодосій, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Вознесенський і Первомайський Олексій, Васильківський Миколай, а також численні представники духовних навчальних закладів, викладачі і студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

Після відпусту перед іконою Собора святих Киевської духовної академії було звершено чин Славлення. Владика-ректор поздоровив вірних з днем пам’яті преподобного Нестора Літописця.

kdais.kiev.ua