Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон молитовно відзначив свій день народження

3 листопада митрополит Вінницький і Барський Симеон відзначив свій 52-ий день народження. Напередодні владика звершив вечірнє богослужіння зі співом акафісту Пресвятій Богородиці, а у сам день свята у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбулася урочиста Божественна літургія, яку разом із владикою Симеоном звершили архієпископ Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт та архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. Архієреям співслужили благочинні Вінницької єпархії, священики собору та храмів м. Вінниці, а також представники духовенства Могилів-Подільської та Володимир-Волинської єпархій.

Під час літургії звучали особливі молитовні прохання за митрополита Симеона, а також заупокійні молитви за спочилих батьків владики. По завершенні літургії вітальне слово владиці Симеону від архієреїв сказав архієпископ Никодим. Від імені духовенства архіпастиря привітав ключар кафедрального собору протоієрей Василій Рішко. Начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігор Салецький передав митрополиту Симеону вітальну адресу від керівництва області. Разом з парафіянами владику Симеона вітали й керівники провідних медичних закладів, представники силових структур, підприємці. Телефоном вінницького архієрея привітав віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та представники міської і обласної влади. Зворушливі вітання для свого архіпастиря підготували архієрейський та дитячий хори кафедрального собору.

У відповідь на вітання, митрополит Симеон просив усіх насамперед молитися за нього, за Вінницьку єпархію, за Церкву і за Україну, яка сьогодні потребує миру, злагоди, порозуміння і Божого благословення.

Ввечері святкового дня, напередодні свята Казанської ікони Пресвятої Богородиці, митрополит Симеон з соборним духовенством звершив всенощне бдіння з читанням акафісту Казанській іконі Божої Матері.

Прес-служба Вінницької єпархії