Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон взяв участь в урочистостях з нагоди Дня незалежності Республіки Польща

На запрошення генерального консула Республіки Польща у м. Вінниці Кшиштофа Свідерека митрополит Вінницький і Барський Симеон взяв участь в урочистостях з нагоди Дня незалежності Польщі, які відбулися 11 листопада.

В концертному залі обласної філармонії «Плеяда” зібралася численна громада: представники влади і дипломатичного корпусу різних держав, у тому числі надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Генрік Літвін. гості із сусідніх областей, духовенство, народні депутати України, представники польської громади, жителі області, щоб відзначити День незалежності Польщі з дружнім польським народом. Святкову програму перед учасниками дійства представили артисти Люблінської філармонії.

З вітальними словами перед присутніми виступили: надзвичайний і повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрік Літвін, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, голова обласної Ради Сергій Свитко виконувач обов’язків голови, секретар Вінницької міської ради Сергій Моргунов, депутат Сейму Республіки Польща, заступник Сеймової Комісії з питань поляків за кордоном Францішек Єжи Стефанюк та Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек, представники громадськості області.

Митрополит Симеон також привітав присутніх у залі поляків та представників польської громади в Україні з Днем незалежності їхньої Батьківщини. Владика побажав сусідній дружній державі миру і процвітання. Архієрей наголосив, що приклад Польщі, яка зуміла вибороти свою незалежність, є актуальним для України особливо у наш час, коли на сході країн українці захищають незалежність та цілісність своєї держави. Митрополит Симеон побажав українцям Божої допомоги у цій нелегкій боротьбі, а польським друзям – Божого благословення у розвитку і розбудові своєї країни.

Наприкінці свого вітального слова митрополит Симеон від імені вінницької громади подякував послу Генріку Літвіну за чудову команду генерального консульства у м. Вінниці, завдяки якій розширюється співпраця та зміцнюється дружба між польським та українським народами у різних сферах: економічній, культурній, соціальній та духовній.

Прес-служба Вінницької єпархії