Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Керуючий єпархією очолив літургію у храмі при УМВС України у Вінницькій області

В день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у Свято-Димитріївському храмі м. Вінниці (при обласному УМВС).

Перед богослужінням архієрея зустрічали співробітники УМВС України у Вінницькій області, а перший заступник начальник міліції Вінниччини Юрій Педос передав вітальну грамоту від начальника УМВС Моренця Ігоря Володимировича. Також владику зустрічали вихованці парафіяльної недільної школи з квітами та короваєм.

За богослужінням владиці Симеону співслужили священики Вінницької єпархії та гості з інших єпархій. В престольне свято до парафії прибули часточки мощів святих воїнів, в тому числі і святого Димитрія Солунського, які після свята разом зі співробітниками Синодального військового відділу УПЦ відправилися в зону АТО для духовної підтримки українських вояків.

Наприкінці літургії навколо храму відбулася хресна хода, після якої митрополит Симеон виголосив проповідь та привітав священиків і парафіян з днем пам’яті покровителя воїнів святого Димитрія Солунського. У свою чергу настоятель храму протоієрей Сергій Гудзенко подякував Владиці за традиційний візит на престольне свято до їхнього храму, архіпастирську молитву та слова настанови.

 Після цього митрополита привітали вихованці недільної школи, а усі парафіяни мали змогу вклонитися мощам святих воїнів.

Прес-служба Вінницької єпархії