Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Представник єпархії взяв участь у зборах військового духовенства

З 5 по 7 листопада пройшли щорічні збори духовенства, яке відповідає за співпрацю нашої Церкви з військовослужбовцями та іншими силовими формуваннями у м. Харкові під егідою синодального відділу УПЦ по взаємозв’язках з армією.
Збори проходили на території єпархіального управління Харківської єпархії УПЦ та Свято-Покровського чоловічого монастиря, в кількості близько 40 священнослужителів (голови єпархіальних відділів по взаємозв’язках з військовими) та запрошених з військових формувань України близько 10 чоловік.
Тема, яка піднімалась на зборах: «Душпастирська опіка військовослужбовців в умовах запровадження інституту штатного військового духовенства».
Збори, з’їзд, конференція, ознайомлення з навчально-матеріальною базою вищих військових закладів пройшли настільки цікаво, що не зогледілися, як промайнули дні перебування в колишній столиці нашої держави.
Приїзд, реєстрація представників єпархіальних військових відділів відбулися 5 листопада на території Свято-Покровського монастиря, та розміщення учасників у гуртожитку ХУПС (Харківський університет повітряних сил). Ввечері відбулася екскурсія – ознайомлення з навчально-матеріальною базою ХУПС.
Наступного дня була відслужена Божественна Літургія, перед початком доброго починання, в храмі Озерянської ікони Божої Матері Свято-Покровського чоловічого монастиря, яку служили голова синодального відділу УПЦ по взаємозв’язках з військовими митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин та митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, та все військове духовенство. Після служби, фотографії і сніданку відбулася реєстрація учасників пленарного засідання зборів у фойє архієрейської резиденції.
Початок зборів. Пролунало вітання і благословіння всім учасникам зборів від:Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського та всієї України, митрополита Харківського та Богодухівського Онуфрія, голови Харківської обласної державної адміністрації, голови Харківської обласної ради, Харківського міського голови, керівництва Харківського гарнізону, представника міністерства оборони України, представника ВВ МВС України, представника Державної прикордонної служби України, представника державної служби надзвичайних ситуацій України.
Після привітань виступив голова синодального відділу Української Православної Церкви із взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин з доповіддю про зроблене відділом за 2014 рік.
Після урочистої частини відбулася прес-конференція з представниками ЗМІ, обід та екскурсія містом до історичного музею Харківської єпархії, Свято-Благовіщенського кафедрального собору, відділу внутрішніх справ, управління служби надзвичайних ситуацій, відвідування університету.
Наступного дня, перемістившись до місця проведення зборів, після реєстрацій, пройшов круглий стіл на тему: «Механізм та шляхи впровадження інституту штатного військового духовенства у збройних силах України». Кожний з представників єпархіальних відділів мав можливість виступити із своїми бажаннями і пропозиціями та поділитися з практичними навиками. Була заслухана доповідь представника Міністерства оборони України полковника Коханчука Р.М., після якої пройшло обговорення доповіді положення про службу військового духовенства у збройних силах України. Після обіду представники єпархій здали звіти за проведену роботу в своїх єпархіях за 2014 рік та підвели підсумки зборів.
Ось так швидко, повчально, цікаво і непомітно пройшли збори, які дали заряд, імпульс на подальшу роботу нашої Церкви зі збройними силами та іншими силовими формуваннями.
Голова єпархіального відділу по взаємодії з військовослужбовцями та іншими силовими формуваннями прот.Олексій Шаран