Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій привітав парафіян села Камяне-Случанське з 100-річчям храму

 30 вересня 2014 року Православна Церква молитовно вшановує пам’ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. В цей святковий день, керуючий єпархією митрополит Сарненський і Поліський Анатолій з архіпастирським візитом відвідав Свято-Василівський храм села Кам’яне-Случанське Сарненського району Полісся, де з нагоди ювілею – 100-річчя храму звершив Божественну Літургію. Архіпастирю співслужили настоятель храму протоієрей Володимир Грицаюк та духовенство єпархії. Молились парафіяни та прочани сусідніх сіл.

У слові проповіді владика зазначив :«100-річчя храму – час молитви, терпіння та випробовування, адже наші діди та прадіди збудували храм та своєю молитвою і трудом зберегли його, а наш обов’язок – зберегти для майбутніх поколінь».

По закінченню богослужіння був звершений святковий молебень за благополуччя держави та здоров’я нужденних. Владика митрополит привітав парафіян з ювілеєм, а отцю настоятелю висловив подяку за пастирські труди, котрі він несе у ввіреній йому парафії та відзначив його церковною нагородою.