Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. 100-річчя освячення Катеринівського храму в м. Здолбунів

 18 жовтня парафіяни Катеринівського храму що в м. Здолбунів відсвяткували 100-річчя від дня освячення храму. На запрошення громади до храму прибув митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, який очолив святкову Божественну літургію. Владиці співслужили благочинний Здолбунівського округу митрофорний протоієрей Олександр Карпюк, намісник Михайлівського Грушівського монастиря архімандрит Петро Країло (Хустська єпархія) та духовенство єпархії. На святкуванні були присутні Голова Районної Ради Тимощук В.О. та начальник вагонного депо Гаврищак Й.В.

За Божественною літургією особливо молилися за мир та спокій в нашій Державі, за здоров’я постраждалих воїнів, та за упокій загиблих.

Було освячено оновлені стіни храму.

На завершення святкування владика дякував парафіянам та настоятелю протоієрею Олександру Єгорову за труди які вони несуть по благоустрою святого храму. Настоятеля нагороджено орденом святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, а регента за довгі роки керування хором орденом святої великомучениці Єкатерини.

Владика закликав усіх ревно берегти чистоту Православної Віри, і не схилятись в різного роду секти і розколи. Святкування закінчилось духовним концертом у якому брали участь діти воскресної школи що діє при храмі, місцевим хором та хором Казанського храму, які раніше теж були парафіянами Катеринівського храму.