Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Освячено храм у в с. Вересневе

30 вересня, в день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та Софії, своє перше престольне свято відзначила, щойно зареєстрована парафія Української Православної Церкви в селі Вересневе Рівненського району. Оскільки в селі, на той час, вже добудовувався розкольницький храм УПЦ КП, то православні віруючі виявили неабияке бажання та наполегливість у справі реєстрації громади УПЦ. Велика заслуга у цьому належала жителю села Вересневе вісімдесятилітньому Олександру Никаноровичу Дем’янюку та благочинному Рівненського району та м. Рівне протоієрею Валерію Капітанюку.
Після реєстрації громади архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій призначив на нову парафію, щойно рукоположеного священика Володимира Плисюка. На той час релігійна громада не мала приміщення для проведення богослужінь, а тому з дозволу сільської ради перше святкове богослужіння було звершене благочинним прот. Валерієм Капітанюком у співслужінні духовенства Рівненського благочиння в приміщенні сільського Будинку культури. Пройшло вісім років і всі ці роки були насичені різними подіями. В перші три з половиною роки настоятель з громадою оббивали пороги різних організацій, аби отримати земельну ділянку для будівництва церковного храму, далі і саме будівництво, і звершення перших богослужінь в тимчасовому храмі, і облагороджування навколишньої території. Були і радість, і печаль. Але, 30 вересня, тільки вже, 2014 року, з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія в селі Вересневе відбулася велична подія – повне освячення православного храму на честь св. Муч. Віри, Надії, Любові та матері Їх Софії.
Освячення розпочалося звершенням водосвятного молебню, який відслужив настоятель храму священик Володимир Плисюк. Після цього відбулося саме освячення святого престолу та храму, з благословення митрополита Варфоломія, архієрейським чином, яке звершив благочинний протоієрей Валерій Капітанюк у співслужінні духовенства Рівненського благочиння.
По завершенню освячення протоієрей Валерій звернувся до віруючих із словом повчання і розповів про важливість храму в житті віруючої людини, про силу віри і про складну релігійну ситуацію в нашому регіоні, в зв’язку з останніми політичними подіями, які відбуваються в нашій державі. Відразу після цього було відслужено Божественну літургію в щойно освяченому храмі. Після якої із повчанням до віруючих звернувся настоятель Свято-Миколаївського храму м. Рівне протоієрей Василій Капітанюк. І на завершення святкового богослужіння був відслужений святковий молебень з обходженням навколо храму.
Протоієрей Валерій Капітанюк після молебню розповів коротко про історію створення приходу, про засновників та ще раз закликав віруючих бути твердими в стоянні у святій Православній вірі, розповів про статус Української Православної Церкви, закликав до молитви за мир в нашій державі. В свою чергу настоятель парафії священик Володимир також привітав всіх присутніх на цьому торжестві зі святом і побажав, щоб Господь, Який освятив цей храм, завжди подавав кожному, хто буде приходити в нього і звертатися за допомогою до покровитель ниць цього храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та Софії, Свою неізсякаєму благодать.

Настоятель приходу, священик Володимир Плисюк.