Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Митрополит Варфоломій освятив новозбудований храм

13 жовтня в день пам’яті святителя Михаїла першого митрополита Київського було освячено ще один храм на рівненській землі.
Радо вітали свого архіпастиря, митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, парафіяни храму святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, що в с. Бармаки, Рівненського району, який прибув до них щоб розділити Свято.
Владика очолив чин освячення нового храму та божественну літургію. Йому співслужили секретар єпархії протоієрей Віталій Герлінський, благочинний міста Рівного та Рівненського району протоієрей Валерій Капітанюк, численне духовенство Рівненського благочиння.
На закінчення святкового богослужіння було звершено молебень з обходженням навколо храму. Владика дякував настоятелю архімандриту Василію та прихожанам за труди по благоустрою храму, наголосивши – що мало храмів він освятив в яких повністю завершено будівництво. Нагородив настоятеля орденом святого апостола Іоанна Богослова. Звертаючись зі словом повчання закликав берегти святиню для майбутніх поколінь.