Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. При храмі Святого Апостола Андрія Первозванного діє православний кіноклуб

Кіно вже більше 100 років є одним із найулюбленіших видів мистецтва серед людей усього світу. Сучасну тенденцію розвитку кіно можна визначити так: виробники прагнуть якомога сильніше «зачепити» глядача, вразити його тим, що відбувається на екрані.

Переглядаючи нові фільми, часто помічаємо, що вони є яскравими, з професійними акторами та гарними спец ефектами. З технічної точки зору вони в своїй більшості дуже якісні. Проте, здається, про зміст та ідеї фільмів автори чомусь забувають і роблять акцент на видовищності. Тому доводиться звертати увагу на те, щоб фільм був не просто цікавий, але і в якійсь мірі корисний.

Щовівторка після вечірнього богослужіння при храмі показують фільми християнського спрямування або просто з глибоким моральним підтекстом. Таким чином, цей клуб можна розглядати не лише як спосіб проведення дозвілля, але і просвітницький захід. До того ж, його відвідують як прихожани андріївського храму, так і прихожани інших храмів міста.

Про кіноклуб о. Дмитро висловився так: «Головною задачею клубу є підштовхнути людей поглянути на життя під різними кутами, розвиватися, обговорювати та осмислювати нове, робити моральні висновки і виносити із заняття щось хороше. Адже фільми, як і книги – це чийсь досвід, який було перенесено на екран».

Останнього вівторка було переглянуто та обговорено фільм «Подвиг монаха», який безперечно залишив глибокий слід у серцях глядачів.