Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МАКАРІВ. Єпископ Іларій в день пам’яті Димитрія Ростовського звершив літургію на його батьківщині

4 жовтня, в день пам’яті святителя Димитрія Ростовського, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія єпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію в Свято-Іліїнському храмі селища Макарів — батьківщині святителя.

Епископу співслужили: благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму протоієрей Андрій Ярош, клірики Макарівського вікаріатства.

За богослужінням молилися селищний голова смт Макарів Олександр Іващенко, помічник народного депутата України Руслана Сольвара Леся Бурдик, депутати місцевих рад.

Після Євангельського читання єпископ Іларій виголосив проповідь, у якій звернув увагу на служіння святителя Димитрія, у якому ми вбачаємо чудовий приклад виконання церковного послуху і всебічної віддачі себе Богові й ближнім.

Під час літургії було вознесено молитву за мир в Україні. По завершенні Божественної літургії відбулася хресна хода навколо храму.

Владика Іларій передав від Предстоятеля Української Православної Церкви благословення та привітання з Днем Макарова. Це смвято традиційно відзначається саме в день пам’яті святителя Димитрія Ростовського, адже він тут народився у 1651 році.

Настоятель храму подякував владиці за звершену службу та передане благословення Його Блаженства. Також зі словами сердечної подяки та привітання до присутніх звернувся макарівський селищний голова Олександр Іващенко. Він підкреслив, що дуже вагомим є те, що було звершено молитву за мир в Україні.

Архімандрит Філарет від імені всього священства Макарівського та Бишівського благочинь та всієї громади Макарівщини попросив передати слова синівської любові Блаженнішому Митрополиту Онуфрію. Благочинний також зазначив, що Макарівщина дійсно може пишатися тим, що на батьківщині святителя є архієрей, який наслідує славні традиції святителя Димитрія Ростовського.