Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Делегація Київської духовної академії та семінарії відвідала єпархію

З 1 по 3 жовтня у Кіровограді перебувала делегація Київської духовної академії та семінарії у складі першого проректора КДАіС протоієрея Сергія Ющика та старшого помічника ректора КДАіС з навчально-методичної роботи архімандрита Сильвестра (Стойчева).
1 жовтня гості столиці зустрілися з керуючим архієпископом Іоасафом та ознайомилися з місцевими храмами та їх історією.
2 жовтня у рамках проекту Молодіжного відділу «Пізнай віру і традиції свого народу» відбулася зустріч протоієрея Сергія та архімандрита Сильвестра зі студентами Кіровоградського медичного коледжу ім. Є. Й. Мухіна на тему: «Христос – Спаситель світу». Священики розкрили зміст та значення приходу Месії у людський світ. Зокрема, отець Сергій зазначив, що Господь своєю жертвою і стражданням дав кожному шанс на гідне життя на землі та спасіння. В свою чергу, архімандрит Сильвестр підкреслив, що любов Божа настільки безмежна, що людина потопає у ній, як крапля прісної води у морі. Ми повинні з вдячністю ставитися до Бога і поважати своїх ближніх, адже кожна людина – це жива ікона люблячого Бога-Отця. Після виступу студенти засипали лекторів запитаннями. Запитань було так багато, що зустріч прийшлося продовжити і додати часу на відповіді. Але і після цього студенти підходили до священиків, щоб поспілкуватися, адже слухачів, присутніх на бесіді, було близько 400 чоловік. На завершення священики поспілкувалися з директором даного навчального закладу Світланою Олександрівною Бондарь. Також в цей день отці стали гостями телепередачі «Світло Православ’я», в якій розповіли про особливості життя духовенства та ченців.
3 жовтня викладачі Київських духовних шкіл взяли участь в роботі круглого столу на тему: «Перспективи розвитку богословської освіти та науки на базі вищих навчальних закладів». До заходу долучилися: духовенство Кіровоградської та Олександрійської єпархій та викладачі Кіровоградського Інституту муніципального права. Під час зустрічі обговорювалася можливість введення модулів-предметів богословського характеру в ВУЗах, зокрема в Інституті муніципального права м. Кіровограда, та проведення регіональної краєзнавчої науково-практичної конференції «Єлисаветград. Історія та сучасність».