Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРЕМЕНЧУК. Священики єпархії продовжують надавати духовну підтримку та матеріальну допомогу воїнам Української армії

Священики Кременчуцької єпархії продовжують надавати духовну підтримку та матеріальну допомогу воїнам Української армії, які перебувають у зоні бойових дій в Луганській та Донецькій областях. За інформацією глави військового відділу Кременчуцької єпархії протоієрея Костянтина Маслова, нещодавно з чергової поїздки із зони АТО повернувся священик Николай Ворон.
За благословенням єпископа Кременчуцького і Лубенського Николая це вже третя поїздка священика, який перебував у зоні АТО понад два тижня — з 8 по 26 вересня. Ось як про своє спілкування із захисниками рідної землі говорить сам священик Николай: «Увечері 8 вересня я прибув у Дебальцево до 25-ї бригади повітряно-десантних військ. Солдатам привіз необхідну їм гуманітарну допомогу: спальні мішки, резинові килимки, теплу білизну та продукти. Наступного дня у супроводі військових, вирушив на передову в Нижні Кринки. Там, на відстані 40 км від Дебальцево, знаходились батальйони 25-ї бригади.
Протягом 2-х тижнів я надавав духовну та психологічну допомогу, спілкувався з кожним солдатом індивідуально. Під час зустрічей з бійцями благословляв їх іконками, дарував натільні хрестики. Відслужив Божественну Літургію у польових умовах, причащав 3-х бійців, провів декілька водосвятних молебнів. Господь всемилостивий — одного разу довелося сповідувати та причащати важкопораненного сепаратиста, але за час мого перебування у військовому підрозділі вбитих та поранених українських солдат не було, лише легке поранення командира танка у долоню. Та життя там не просто складне – це постійна боротьба за життя, волю, землю, справедливість, адже кожного дня ми піддавалися з боку сепаратистів мінометного обстрілу, гарматного та ракетною установкою «Град». … Як говорили самі солдати – нас тримає надія на життя і прагнення перемоги, бо ми боронимо власну Батьківщину, а не кривдимо іншу державу…».
Як зазначає протоієрей Костянтин Маслов, надалі священики  єпархії продовжуватимуть відвідувати солдат на сході і молиться про якнайшвидше настанні миру на Україні.
Всі бажаючі допомогти солдатам Української армії можуть приносити допомогу в будь-який храм єпархії. Необхідно терміново зібрати термобілизну, товари тривалого зберігання — консервацію, чай, тушонка, згущене молоко та інше. Дякуємо усім небайдужим! Хай Господь благословляє Вас на добрі діла во ім’я миру на Україні!
Прес-служба Кременчуцької єпархії