Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У галереї «Соборна» відкрилася виставка творчості недільних шкіл

14 жовтня у галереї «Соборна» спеціально до свята Покрова Пресвятої Богородиці відбулося відкриття виставки творчості недільних шкіл столиці. Для галереї «Соборна» ця виставка вже стала традиційною та вже не перший рік дає можливість творчим гурткам недільних шкіл показати свої досягнення та прославити Божу Матір своїми роботами. Цього року у виставці взяли участь 12 недільних шкіл – це більше 400 яскравих дитячих робіт, виконаних у різноманітних техніках. 

В рамках відкриття виставки з вітальним словом виступив благочинний Свято-Андріє-Володимирського храму Кафедрального собору протоієрей Павло Білий, який передав благословіння Блаженнішого Митрополита Кивського та всієї України Онуфрія та подякував усім учасникам виставки. У благословення за старанні труди та сприяння духовному та творчому розвитку дітей всі недільні школи, які взяли участь у виставці, були відзначені подяками від Голови Парафіяльної ради собору єпископа Бородянського Варсонофія.

На сцені галереї виступили вихованці недільних шкіл, які порадували всіх присутніх чудовим співом. Так, з музичним вітанням виступили дитячий хор Собору святої княгині Ольги “Православні дзвіночки”, дитячо-юнацька вокальна студія “НІКА” при Свято-Кирилівському чоловічому монастирі, колектив “Лампадка” недільної школи храму Трьох Святителів та учні недільної школи храму великомученика Георгія Побідоносця.

 Також на дітей чекали цікаві майстер-класи від майстрів декоративно-прикладного мистецтва – витинанка, аплікація на тканині, орігамі та ін.

Насолодитися добрими дитячими роботами та неповторною атмосферою одного з найвідоміших православних свят осені можна до 25 жовтня.