Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відбудеться XII Міжнародний фестиваль православного кіно «ПОКРОВ»

З 10 по 12 жовтня 2014 року у Будинку кіно (м. Київ, вул. Саксаганського, 6) відбудеться XII Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров», який покликаний примножити цінності християнської моралі. За благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира у жовтні 2003 року стартував фестиваль, тому цьогорічний захід присвячено памʼяті Митрополита Володимира та відбудеться демонстрація фільму «Блаженніший Володимир» Даніїла Сирих (Україна). Урочисте відкриття — 10 жовтня  о  17.00 (фільм-відкриття «Чужорідне тіло»-2014, реж. Кшиштоф Зануссі) та закриття  Фестивалю   -   12  жовтня о  17.00 (фільм-закриття “Бєсы” реж. В. Хотиненко).

Програма із 49 робіт (анімаційне, ігрове, документальне та короткометражне кіно) представлена Польщею, США, Францією та іншими країнами  (детально: у рубриці “Програма показів” на сайті кінофестивалю www.pokrovkino.com

Вперше конкурсний показ робіт відбудеться до офіційного відкриття, а саме 10 жовтня з 9.00 до 16.30. Крім цього, особлива робота за своїм характером в анімаційній номінації «Вертеп прийшов» (режисерський колектив школярів 8-12 років). Фільм присвячено учасникам сільського вертепу, які були розстріляні у Трускавці за релігійну пропаганду у перші роки радянської влади.

11 жовтня об 11.00 (Будинок кіно, Синя зала) відбудеться круглий стіл «Місія Церкви в українському суспільстві», в рамках якого учасники  обговорюватимуть питання щодо доступності християнських азів; як бути зрозумілим людям, аби допомогти знайти дорогу до храму; як описувати події з точки зору загальнолюдських цінностей, щоб людина змогла стежити за подіями вічності у форматі ЗМІ.

Традиційно, вхід до Будинку кіно – вільний, крім офіційних частин (відкриття та закриття Фестивалю). Глядачі зможуть проголосувати за улюблений фільм у Будинку кіно або на сайті www.pokrovkino.com, де будуть розміщені фільми Фестивалю. Також на сайті дивіться детальну інформацію про заходи.

Акредитація ЗМІ

SMS-акредитація на номери:  +38 097 6989206, +38 050 0777012