Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. На куполах соборного храму Барського жіночого монастиря встановили хрести

Урочиста подія відбулася 1 жовтня, в день святкування на честь «Барської» чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, яка, як і в древні часи, продовжує являти милість і чудесну допомогу Божої Матері тим, хто молиться перед Її іконою у Барській обителі.

Божественну літургію у день престольного свята звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні благочинних єпархії та духовенства. Усього в літургії взяли участь 38 священнослужителів.

Після літургії, яка відбувалася у нижньому храмі собору, який присвячений пророку Божому Ілії, митрополит Симеон звершив молебень, після чого привітав настоятельку ігуменю Антонію та сестер обителі зі святом.

Владику у свою чергу привітали вихованці недільної школи. Діти порадували архієрея зворушливим виконанням духовних піснеспівів та віршів, присвячених Божій Матері.

На завершення урочистостей митрополит Симеон освятив чотири хрести семикупольного собору, які одразу після освячення під спів молитов монахинями та парафіянами, були встановлені на куполах собору. Всі присутні на святі дивувалися тому, що буквально за рік верхній собор, роботи по будівництву якого розпочалися 9 вересня 2013 року, вже сяє золотими куполами і увінчаний хрестами.

Матінка ігуменя та сестри не перестають дякувати Божій Матері за Її милість, завдяки якій і стало можливим те, що за зовсім короткий строк у обителі збудований величний собор, і сподіваються, що з допомогою Божою та Пресвятої Діви Марії, невдовзі паломники зможуть милуватися й внутрішньою красою монастирського собору.

По завершенні урочистостей та святкової трапези митрополит Симеон з духовенством відвідав міське кладовище м. Бару, де звершив заупокійне богослужіння на могилах останніх населених Барської обителі (до її закриття у ХХ столітті) монахині Аріадни та послушниці Анни, де владика помолився за упокій й інших сестер колись величної Барської обителі, яка зараз знову відроджується і повстає у оновленій, ще більш прекрасній величі.

Прес-служба Вінницької єпархії