Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Учні Низкиницької монастирської школи відзначили свято свого небесного покровителя – преподобного Сергія Радонезького

У недільний день, до якого приурочили свято, всі учні молилися за Божественною літургією і приступили до святого Причастя.
До шкільного празника діти прикрасили школу, приготували виставку присвячену життю преподобного Сергія.
Після богослужіння в актовому залі школи відбувся концерт, який діти влаштували для своїх батьків і друзів. Вірші та пісні були присвячені преподобному Сергію – великому подвижнику, молитвенику і чудотворцю.
В кожному вірші, який учні з педагогами склали самі, висвітлювалася та чи інша сторона життя та таланту святого Сергія, актуальність його життєвого прикладу і дієвість молитовного заступництва. Наче похвали акафісту звучали з малечих вуст поезії, а після кожної з них до образу Преподобного діти клали білі квіти. Серед усіх молитов та прохань до святого звучало не по-дитячому серозне благання про припинення війни і мир в Україні.
Вінчала дійство весела та гамірна пісня “Святий Сергій – наш патрон”, у якій вмістилася радість дитячої любові та шани святому покровителю школи.
Після концерту був традиційний солодкий стіл та спортивні забави.